Regionen Provence

Provence

” Vous etes en Provence” (Ni är i Provence) är signalen som talar om för oss att ni nu har kommit till ett rike där soltimmarna är fler än 2500 om året, smöret ersatts med olivolja i matlagningen och landskapet har ett utseende lika omväxlande som historien.

Provence sträcker sig från den italienska gränsen i öster till ett stycke bortom floden Rhône i väster, från Alperna i norr till Medelhavet som en naturlig sydgräns.
Här bor över 4 miljoner människor, varav de flesta i Marseille, Nice och längs hela den överfyllda kusten.

Vad är det då som gör Provence så speciellt och attraktivt för turister, konstnärer, gourmander och andra livsnjutare? Vare sig man söker en fridfullt lantligt enkelhet, en naturupplevelse, en historiskt intressant plats, en kulturell upplevelse, ett intensivt nöjesliv eller ett kulinariskt paradis, så hittar man det här. Provence har något för alla smaker.

På hedarna finns timjan och rosmarin, åkrar med meterhöga solrosor som alla vänder sig mot solen, gamla olivlundar och böljande gröna vinfält med vinstockarna planterade på raka led. Inte att förglömma är lavendeln, dessa ljuvligt doftande på de stora lila fälten. Ovanför Lac Saint Croix, vårt favorit badställe, på platån är alla ängarna i juli månad alldeles lila. Så vackert och härligt doftande. Måste bara besökas.

Sommaren som varar från juni till september är den i särklass varmaste och mest stabila årstiden.

Meny