Gästbok

Thank you so much for allowing us to stay in your lovely house. We have explored the village and had some lovely meals out, at your local restaurants. We visited Moustiers-St. Marie, went through Bauden to the lake then we around the top and back through the plateau, went across to Ponteves then to St Martin- de Palliers, Esparron-de-Palliers down to Saint Maximin round trip. Went to Chataeu de Berne for lunch, what a place, worth a trip into. Went to Olive press shop – Great place, then on up to TourTour – what a view. Had a great time. Managed to keep the car on the right side of the road.
Thanks again
Pam & Keith Johnston and Joan & Alex Wright

Pam & Keith Johnston and Joan & Alex Wright

Tack för en fantastisk septembervecka i Provence.
Huset var helt perfekt för oss sex 55+are. Allt fanns på plats och vi kände oss hemma, i ordets rätta bemärkelse, från första dagen i Aups. Tänk vilken härlig liten by. Att få leka fransman en vecka här var helt underbart. Inte bara här förresten, omgivningarna var också de något utöver det vanliga. Gorges De Verdon, Tourtour, Moustiers-Ste-Marie, Cotignac…..ja listan på platser och byar kan göras mycket längre, men dessa får bli lite ”grädde på moset” för vår del. Måste också passa på att ge ett plus till det lokala värdparet som på ett föredömligt sätt såg till att ankomst, uppehälle och avresa fungerade på bästa sätt.
Tack för en riktigt genuin semester i Provence!
Med vänlig hälsning
Bo-Arne

Bo-Arne

Nu har vi sett och upplevt massor…
Glöm inte Carrieres de Lumieres, en konstupplevelse i ett kalkbrott där alla de stora mästarna projekteras på höga kalkväggar. Åk mot Arle…fråga Christina o Bengt om resten av vägen.
Turen runt Gorges de Verdon, hisnande, med tungan rätt i mun. En god lunch i bergen.
Ät middag på Grand Hotel i Aups. Säsong för toppmurklor! Gott!
Kläder handlar jag i Aups hos Valerie på hörnet. Ni ser var det är! Affären heter Tucane.
Bybesök – TourTour, fin trädgård i Villecroix (tror jag det stavas). Vi återkommer!
Tinne o Bosse från Gävle o Falun
PS! Vinslottet Berne är också värt ett besök

Tinne o Bosse

Gävle o Falun

Tack för en fantastisk vecka i mysiga Aups! Våra Provence-drömmar slog in med råge!
Vi var där andra veckan i juli med våra tre barn (8, 15 och 17) och upplevde både värmebölja och kyliga Mistral-vindar.
Huset är charmigt och välutrustat, särskilt njöt vi av den skuggiga uteplatsen för frukost och kvällar med ett glas rosé och goda ostar och oliver från marknaden. Det är nära till bagerier och mataffär, kvarteren är underbara med blommor i varje fönster i trånga gränder.
Härliga bad i Lac Sainte-Croix turkosblå vatten, storslagen utflykt till Gorge du Verdon och vackra lavendelfält utanför Sainte-Croix du Verdon.
Vi gjorde ganska många utflykter till fina grannbyar som Tourtour, en dag på rivieran och obeskrivliga Carrières de Lumiéres i Les Beaux (åk dit! Det är värt den långa bilresan!), men alla i familjen var överens om att Aups var klart mysigast ?
Stort tack igen! Kan inte nog rekommendera denna pärla!

Mia

Vi hade en helt fantastisk vecka i det härliga Provence. Vi fick en härlig guidning av Bengt och Christina som vi vi fick nyckel det underbara huset. På kvällen när vi kom var det levande musik på en av resturangerna. Vi gjorde härliga vandringar och paddlade kanot i den sagolka bergsklyftan där floen verdon rinner fram till den vackra sjön Lac sainte croix du verdon – där hittade vi små vikar som vi kunde njuta av solen och det kristallklara vattnet. En annan kväll var det Jazzkonsert utanför stadhuset i Aups. En fantastisk föreställning. Annars så så vi ute hela kvällarna i den vackra uteträdgården som tillhör huset. Här blev vi bekanta med ett rödstjärtspar som kom med jämna mellanrum… höjpunkterna var många… men de vackra kilometerlånga böljande lavendelfälten var en. Besöket i den lilla bergsbyn TourTour var en annan. När vi var där i den härligt avkopplande miljön så sa vi … Vi stannar här!!!

Lars Westin

Falköping

Vilken dröm!
Huset, närheten till barnvänligt bad, omgivningarna och klimatet.

Familjen Wickenberg, (2 vuxna och 2 barn, 3 och 1 år)

Gävle

”Möt den stresslösa världen i Provence!
Njut av mat, dryck, sol, bad och massor av kultur.”

Familjen Sundell med vänner.

”Vi är också så nöjda med vår vecka i Aups. Livet kan inte vara bättre än att få tillbringa en stund i detta välsignade landskap.”

Familjen Penno

Helsingborg

”En fantastisk vecka i ert fina hus har gett oss mersmak. Hoppas kunna återvända i höst. Aups är en liten by men inget fattas.

Tinne Wennerholm

Meny