Gästbok

Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 
 
 
 
 
 
 
Fält markerade med * är obligatoriska.
Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Av säkerhetsskäl sparar vi IP-adressen 18.234.244.170.
Det är möjligt att ditt inlägg endast kommer visas efter att vi granskat det.
Vi förbehåller oss rätten att redigera, ta bort eller inte publicera inlägg.
14 inlägg.
Lars Westin från Falköping
Vi hade en helt fantastisk vecka i det härliga Provence. Vi fick en härlig guidning av Bengt och Christina som vi vi fick nyckel det underbara huset. På kvällen när vi kom var det levande musik på en av resturangerna. Vi gjorde härliga vandringar och paddlade kanot i den sagolka bergsklyftan där floen verdon rinner fram till den vackra sjön Lac sainte croix du verdon - där hittade vi små vikar som vi kunde njuta av solen och det kristallklara vattnet. En annan kväll var det Jazzkonsert utanför stadhuset i Aups. En fantastisk föreställning. Annars så så vi ute hela kvällarna i den vackra uteträdgården som tillhör huset. Här blev vi bekanta med ett rödstjärtspar som kom med jämna mellanrum… höjpunkterna var många… men de vackra kilometerlånga böljande lavendelfälten var en. Besöket i den lilla bergsbyn TourTour var en annan. När vi var där i den härligt avkopplande miljön så sa vi … Vi stannar här!!!

Lars oc Marie
Mia
Tack för en fantastisk vecka i mysiga Aups! Våra Provence-drömmar slog in med råge!
Vi var där andra veckan i juli med våra tre barn (8, 15 och 17) och upplevde både värmebölja och kyliga Mistral-vindar.
Huset är charmigt och välutrustat, särskilt njöt vi av den skuggiga uteplatsen för frukost och kvällar med ett glas rosé och goda ostar och oliver från marknaden. Det är nära till bagerier och mataffär, kvarteren är underbara med blommor i varje fönster i trånga gränder.
Härliga bad i Lac Sainte-Croix turkosblå vatten, storslagen utflykt till Gorge du Verdon och vackra lavendelfält utanför Sainte-Croix du Verdon.
Vi gjorde ganska många utflykter till fina grannbyar som Tourtour, en dag på rivieran och obeskrivliga Carrières de Lumiéres i Les Beaux (åk dit! Det är värt den långa bilresan!), men alla i familjen var överens om att Aups var klart mysigast 🙂
Stort tack igen! Kan inte nog rekommendera denna pärla!

Mia
Tinne
Nu har vi sett och upplevt massor…
Glöm inte Carrieres de Lumieres, en konstupplevelse i ett kalkbrott där alla de stora mästarna projekteras på höga kalkväggar. Åk mot Arle…fråga Christina o Bengt om resten av vägen.
Turen runt Gorges de Verdon, hisnande, med tungan rätt i mun. En god lunch i bergen.
Ät middag på Grand Hotel i Aups. Säsong för toppmurklor! Gott!
Kläder handlar jag i Aups hos Valerie på hörnet. Ni ser var det är! Affären heter Tucane.
Bybesök – TourTour, fin trädgård i Villecroix (tror jag det stavas). Vi återkommer!
Tinne o Bosse från Gävle o Falun
PS! Vinslottet Berne är också värt ett besök
Bo-Arne
Tack för en fantastisk septembervecka i Provence.
Huset var helt perfekt för oss sex 55+are. Allt fanns på plats och vi kände oss hemma, i ordets rätta bemärkelse, från första dagen i Aups. Tänk vilken härlig liten by. Att få leka fransman en vecka här var helt underbart. Inte bara här förresten, omgivningarna var också de något utöver det vanliga. Gorges De Verdon, Tourtour, Moustiers-Ste-Marie, Cotignac…..ja listan på platser och byar kan göras mycket längre, men dessa får bli lite ”grädde på moset” för vår del. Måste också passa på att ge ett plus till det lokala värdparet som på ett föredömligt sätt såg till att ankomst, uppehälle och avresa fungerade på bästa sätt.
Tack för en riktigt genuin semester i Provence!
Med vänlig hälsning
Bo-Arne
Pam Johnston
Thank you so much for allowing us to stay in your lovely house. We have explored the village and had some lovely meals out, at your local restaurants. We visited Moustiers-St. Marie, went through Bauden to the lake then we around the top and back through the plateau, went across to Ponteves then to St Martin- de Palliers, Esparron-de-Palliers down to Saint Maximin round trip. Went to Chataeu de Berne for lunch, what a place, worth a trip into. Went to Olive press shop – Great place, then on up to TourTour – what a view. Had a great time. Managed to keep the car on the right side of the road.
Thanks again
Pam & Keith Johnston and Joan & Alex Wright
Fam Penno
Vi är också så nöjda med vår vecka i Aups. Livet kan inte vara bättre än att få tillbringa en stund i detta välsignade landskap.Vi har tillbringat en hel del i huset, läst och slappat och lagat goda middagar. Vi har badat varje dag och även varit inne med trampbåt i Canyonen. Så vackert!
Aups är mycket fint och mysigt, men vi har också varit på utflykter i de närbelägna byarna. Mest fastnade vi för TourTour, Monstiers-St-Marie (magisk!) och den närbelägna byn Moissac-Bellevue (liten men vilken utsikt).
Au Revoir
Familjen Penno, Helsingborg
Tomas Sjölund
Perfekt vecka, växlande väder, varmt,kallt,regn,hagel och åska, men det har inneburit att vi har utforskat den här delen av Provence grundligt.
Kan inte bli så mycket bättre!
Tomas Sjölund med familj
Tinne Wennerholm
En fantastisk vecka i ert fina hus har gett oss mersmak. Hoppas kunna återvända i höst. Aups är en liten by men inget fattas. Härlig marknad på onsdagen, tryffelmarknad på torsdag förmiddag, utflykter åt alla håll. härligt!!!
Johan Thunberg
För en som inte ”visste något”, bara sett foto om Provence så var det en ”HIT”. Att se detta landskap med en konstnärs ögon kan inte vara en större njutning…… och sen få måla ner det på papper….
Behöver jag säga mer!?
Johan Thunberg
Git Wallenberg
Hej!
Oj, ja, jag leter efter ett boende, egentligen ett mindre än ert. Blev ändå väldans förtjust. Jag skriver och har börjat bo i Frankrike halvårsvis över vintern; förra vintern hyrde jag ett gårdshus mitt i Arles till ett fantastiskt facilt pris som vi kunde enas om, (svensk värd), eftersom jag skulle bo där i hela sex månader. Fick en så fin tid där. Kanske har ni möjlighet att fundera över ett specialpris; vill gärna stanna från 1 nov-april/maj. Såg inte hur ni brukar hyra ut. Hälsningar, Git Wallenberg 070-7911366
Agneta Danielsson
Vi har haft en härlig vecka i Provence och i det här fina huset där allt finns och allt fungerar! Vår Frankrikeresa inleddes med några dagar i Paris och sedan tåg till Lyon. Bilade genom oerhört vackra trakter (men med mycket trafik) innan vi kom fram. En ljummen varm kväll mötte oss. Under veckan här har det varit lite blandat med både regn och soliga fina dagar. Vi har hunnit göra mycket – men ändå bara sett en bråkdel – men också vilat och gjort ingenting.
Vi har sett blommande lavendelfält och besökt lavendelmarknaden i Valensole. Vi har badat i den turkosa lac St Croix. Vi har slingrat oss upp på vägarna längs Gorges de Verdon (just den dagen för blåsigt för kanot) och upp till den vackra byn Aiguines. Vi har också hunnit med en tur till St Tropez för att titta på alla dyra båtar. Dock alldeles för mycket bilar och långa köer. I dag sista dagen har vi besökt grottorna i Villecroze och ätit lunch i TourTour (mycket vackert och nästan inga turister). Däremellan har vi ätit god mat på uteplatsen eller i köket, handlat mat i speceriaffären och hos slaktaren på stapplande franska. Och inte minst inlett dagen med färska baguetter , croissanter och kaffe.
Sammanfattningsvis har vi haft en vecka med många intryck i ett makalöst vackert landskap. Nu far vi norrut igen mot Lyon och bröllop i Lapasse innan vi beger oss till Sverige igen.
Tack för den här veckan
Agneta Danielsson
Lars Samuelsson
Maja, Emma och Erik
Gunilla Dahlberg
Hej!
Vilket fint franskt hus ni har! Grattis!
Vi kommer nog att ha vägarna förbi! ?
Hälsningar
Gunilla
Stuprör
Blir ju inte så lite sugen på att hyra hus i Provence efter att kollat in denna sida.. mycket fint!
Lasse
Hallå,
Jättesnygg sajt med läckert innehåll.
Ha det gott!
Hälsningar
Lasse
WordPress SEO